Att lära sig andas

 
Igår var jag och E på profylax kurs och lärde oss att andas rätt. Det var underbart, en stund för bara oss två (och cirka 20 st andra förväntansfulla föräldrar) när vår gullunge hade barnvakt. 
Profylax andning ska tydligen underlätta under förlossningen, genom att man fokuserar på andningen och anpassar den efter de olika stadierna i värken. Djupandning när värken börjar, axelandning, sedan när värken är som starkast flämtandning. Den höga andningen ska hjälpa till att ge plats när livmodern arbetar.
För att i scen sätta en värk fick E nypa mig jätte j'vla hårt medans jag fick träna på att andas i de olika stadierna. Kanske kändes det lite mindre när jag fokuserade på andningen. Det blir spännande att se om jag håller mig lika lugn och fokuserad på andningen när en riktig värk sätter igång. Sen fick E smaka på sin egen medicin och prova andas. Det är svårt att nypa sin älskade, men vad gör man inte för lite förståelse?
Sist men inte minst fick vi ge varandra en lätt beröringsmassage som var så mysig och avslappnande.
Tänk vad underbart föräldrar kan ha det när de är barnlediga, lära sig andas, nypas, vara tillsammans.
 
Idag var jag och kulan på kontroll. Första pricken på kulans växtkurva är nu satt, lillhjärtat slog och bjöd även på några sparkar. Jag är så lycklig och tacksam över att du mår bra mitt lilla hjärta.
 
Imorgon är det exakt 3 månader kvar till BF.
1 Mathias&Rebecca:

skriven

Vad härligt!! :) Hoppas allting går bra! :) Ha en underbar kväll! :)

Svar: Ja det hoppas jag :) Ha det gött!
Pysslia Sofia

2 Victoria:

skriven

Hoppas att andningen kommer att komma till användning & att man kommer ihåg det när det väl behövs :)

Svar: Ja jag hoppas det, Om det bara kan känna en tusendels mindre ont än det annars hade gjort så är det värt det :)
Pysslia Sofia

Kommentera här: